fbpx

Kuva (yllä): Mia Järvisalo, Mia’s Vision

Heidi Jokela ja Polar Star Travel – yrittäjän tarina

Hei, olen Heidi Jokela! Olen Polar Star Travelin, Polar Meetingsin ja Lapin Luontoelämyksen energinen yrittäjä. Lisäksi olen ”bonus-suurperheen” äiti ja kolmen pikku prinsessan ”nonna” eli mummi. Olen yritysteni ja kotimme sykkivä sydän.

Tässä blogissa haluan avata teille ikkunan elämäni vuoristorataan, jakaa hetkiä Lapin luonnossa sekä avata arkeani ”bonusperheen” äitinä, perhe-ja naisyrittäjänä, uranaisen ja maailmankansalaisen jalkautumista Lappiin sekä terveen – ja mahdollisimman luonnonmukaisen elämän etsimistä.

Minun elämäni rakkauksia ovat viisi poikaani, tytär ja kolme suloista nonnan (mummin) mussukkaa, mieheni ja yrityskumppani Juha ja Lapin tunturit. Mitään näistä en vaihtaisi pois. Jokainen aamu tuo uutta tullessaan, ja tuli mitä tuli, luonto ihastuttaa minua aina.

Helsingistä Eurooppaan ja takaisin

Olen kotoisin Helsingistä, mutta ennen muuttoa Lappiin asuin 18 vuotta Euroopassa: Italiassa, Venäjällä, Portugalissa ja Isossa Britanniassa. Opiskelin Rooman yliopistossa kieliä, jonka jälkeen työskentelin matkailualan markkinointi- ja myyntitehtävissä Euroopassa, pääasiassa Italiassa.

Lapin upeat mahdollisuudet matkailun mekkana avautuivat minulle toimiessani Restel-hotelliketjun Italian myynnissä ja tehdessäni markkinointia Italian Matkailunedistämiskeskukselle ja Finnairille.

Palasin Suomeen joulukuussa 2004. Helsingin pimeä ja loskainen talvi ei kuitenkaan tuntunut omalta ja hakeuduin töihin Rovaniemelle legendaariseen Hotelli Pohjanhoviin. Vietin Rovaniemellä vuoden, jonka aikana tutustuin Lapin arktiseen luontoon ja matkailualan toimijoihin.

Napapiirille ja sen yläpuolelle

Rovaniemeltä tieni johti Leville, missä vedin projektia, joka tähtäsi Levin lumettoman ajan kehittämiseen ja sesonkivaihteluiden tasoittamiseen. Leville saapuessani tunsin, että tänne Tunturi-Lappiin haluan juurtua. Tunturimaisemat ja uskomattoman hienot kahdeksan vuodenaikaa lumosivat minut. Tapasin paikallisen mieheni Jokelan Juhan ja se oli siinä.

Minusta tuli suurperheen äiti ja sain Juhan myötä myös kolme bonuspoikaa ja tyttären. Vuonna 2007 perheemme kasvoi kaksospojilla ja perustimme mieheni kanssa matkailualan yrityksen – ja sillä tiellä olemme edelleen.

Ruuhkavuosia on jatkunut jo 15 vuotta; olemme pyörittäneet yrittäjien lapsiperhearkea, siirtäneet hirsikehikon Härmästä Lappiin ja rakentaneet siitä perheellemme perinteisen hirsitalon. Se onkin oikea 100 % ekotalo! Olemme myös perustaneet kaksi firmaa ja eläneet tunteella, luonnon lähellä, niin kuin Lapissa perinteisesti on aina tehty.

Juurtunut tunturiin

Rakkaus Lapin luontoon, tuntureihin, ainutlaatuiseen paikalliskulttuuriin ja upeisiin ihmisiin ovat saaneet minut juurtumaan Leville. Täällä valo on erityistä joka hetki: kaamoksen sinisinä hetkinä, kirkkaina kevätpäivinä, yöttömän yön auringonvalossa ja syksyn pimenevinä iltoina revontulten loimutessa.

Vuodenaikojen vaihtelun todellakin huomaa. Rakastan Lapin aitoa tunnelmaa ja sitä, että täällä jokainen voi olla oma itsensä. Sesonkina ihmiset tekevät ympäripyöreitä päiviä, mutta sitten kevään edetessä voi istahtaa tunturin huipulle ja ihailla horisonttiin jatkuvaa tunturimaisemaa.

Arktinen luonto ei ole täällä eksotiikkaa, vaan tärkeä osa arkista elämää. Lapset hiihtävät tai potkukelkkailevat kouluun ja marjaretkellä voi kahmaista vettä lähteestä kuksalla. Täällä kerätään marjat, sienet ja yritit itse. Poronlihaa saamme paikallisilta poromiehiltä ja hirvenlihaa käytetään lähes joka perheessä.

Täällä ”Lapin hulluus” vaikuttaa joka päivä! Junantuomina saapuneet ja paikalliset muodostavat ainutlaatuisen verkoston, missä on mukava toimia yrittäjänä ja kehittää Leviä yhdessä. Voimakkaita persoonia Levillä on aina riittänyt. Täällä ”hulluihin” ideoihin on uskottu ja niistä on tehty yhdessä Levin vahvuuksia.

Lehdistötiedote 15.12.2020

Jos rakastat niin suojelet! Polar Star Apartments ja Origo Apartments saivat tänään Green Key sertifikaatin.  Sertifikaatin saanut majoituskohde on sitoutunut henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen ja...

lue lisää

POLAR STAR NATURE

Lapin Luontoelämys tulee siirtymään Polar Star Nature brändin alle. Kutsumme teidät katsomaan uuden syysfilmimme, missä on esimakua uusista ruskaseikkailuistamme, joita tulemme toteuttamaan kesä-syyskaudella 2021. Nautitaan nyt tunnelmoinnista filmissä ja ensi syksynä...

lue lisää

Terveyssummit Levi siirretään syksylle 2021

Olemme tehneet päätöksen siirtää TerveysSummit Levi -tapahtumaa vuodella eteenpäin. Uudet päivät ovat 18–19.9.2021. Olet sydämellisesti tervetullut osallistumaan! Haluamme että jokainen henkilö kokee Levin tapahtumassa olonsa turvalliseksi eikä joudu pelkäämään...

lue lisää

OTA YHTEYTTÄ

POLAR STAR TRAVEL

Torikuja 10 A
99130 Levi
Puh. +358 10 325 4040
sales@polarstartravel.fi

Onko sinulla kysyttävää tai palautetta? Ota yhteyttä lomakkeella – vastaamme mahdollisimman pian. Täytä kaikki pakolliset kentät ja tarkista vielä yhteystietosi, niin pystymme palvelemaan sinua parhaiten.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Design: Seven-1